Un procés participatiu definirà la nova Escola Comunitària de Formació Permanent de Sants

set. 20, 2017

La Troca és un projecte de formació de persones adultes, flexible, accessible, públic i de gestió comunitària. Aquesta iniciativa pretén respondre a les necessitats formatives de les persones adultes que amb el transcurs del temps han evolucionat.

Un procés participatiu definirà la nova Escola Comunitària de Formació Permanent de Sants

Un col·lectiu de veïnes del barri de Sants impulsarà un procés participatiu que ha de servir per dissenyar “La Troca”, l’Escola Comunitària de Formació Permanent. Es tracta d’un projecte de formació de persones adultes, flexible, accessible, públic i de gestió comunitària. Per fer-ho, l’entitat té previst organitzar unes jornades participatives a la nau 69 de Can Batlló, els propers 28 i 29 de setembre, i 6 i 7 d’octubre.

Aquesta iniciativa pretén respondre a les necessitats formatives de les persones adultes que amb el transcurs del temps han evolucionat. Actualment, amb la diagnosi de la situació formativa als nostres barris “ens estem adonant que existeixen pocs recursos de formació instrumental bàsica”, diu Adriana Sabaté, una de les impulsores. Per això, des de la Troca es prioritzarà l’atenció a aquelles persones que necessiten una formació bàsica.

Les entitats i persones que vulguin podran dir la seva a les quatre sessions programades, des d’on es desenvoluparà aquesta iniciativa local a través del treball en xarxa. Segons Sabaté, “la idea és construir de forma participada amb les entitats i veïnes del barri el que ha de ser l’escola que volem que comenci a caminar l’any vinent a Can Batlló”.

El primer cap de setmana es farà una radiografia de les necessitats i oferta formativa que hi ha al barri de Sants, i s’especificarà, de manera col·lectiva i mitjançant el debat, quines competències ha de tenir una persona adulta avui en dia. Les jornades previstes a l’octubre se centraran a definir quines pràctiques pedagògiques es treballaran i en trobar un model de gestió comunitària que afavoreixi la participació i la cohesió associativa del barri.

Les conclusions d’aquest procés participatiu seran presentades a finals d’octubre i a partir del gener de 2018 s’ iniciarà una prova pilot de sis mesos. En aquests moments, l’entitat està treballant amb el Districte de Sants-Montjuïc per trobar un espai on desenvolupar el projecte. La Lleialtat Santsenca o una de les naus de Can Batlló són algunes de les possibles destinacions.

 

Enllaç original: http://el3.cat/un-proces-participatiu-definira-la-nova-escola-comunitaria-de-formacio-permanent-de-sants/