Es presenta un projecte d’espai comunitari de formació permanent a Sants

nov. 4, 2016

El projecte, que s’ha donat a conèixer durant les dues presentacions que ja s’han fet a Can Batlló i al Centre Social de Sants, pretén donar una especial atenció a aquelles persones que no han adquirit un cert nivell acadèmic i que actualment es troben amb dificultats per interactuar amb la societat.
Es presenta un projecte d’espai comunitari de formació permanent a Sants

Un grup de persones de Sants estan impulsant un espai comunitari de formació permanent adreçat a joves i adults dels nostres barris. Aquest projecte s’ha donat a conèixer durant les dues presentacions que ja s’han fet a Can Batlló i al Centre Social de Sants, ja que amb elles es vol obrir un procés participatiu per definir el projecte. “Volem construir un espai que hi càpiguen moltes coses, sense ser una escola, i que estigui vinculat amb la comunitat perquè aquesta la travessi amb una formació permanent”, expressava l’Esther, impulsora del projecte, qui creu que amb aquest projecte “s’han d’ensenyar les competències que necessitem per ser persones adultes avui en dia”.

La proposta implica crear un espai obert, accessible a tothom, flexible, adaptat a les necessitats i circumstàncies de cadascú, on es pretén donar una especial atenció a aquelles persones que no han adquirit un cert nivell acadèmic i que actualment es troben amb dificultats per interactuar amb la societat. De fet, els impulsors asseguren que és una iniciativa necessària als nostres barris on hi ha un 30% de la població que no ha finalitzat els estudis obligatoris. Aquesta aposta vol que les persones participants adquireixin les competències bàsiques necessàries per viure a la societat actual. “L’educació de persones adultes és un dret i una eina important pel creixement personal, pel desenvolupament professional i per exercir els drets de ciutadania”, opina Esther.

El grup impulsor està format per persones amb una àmplia experiència en la formació permanent de joves i persones adultes, en la formació d’immigrants i en la pedagogia participativa i alliberadora. A més, el projecte compta amb el suport de professors de la UB i la UAB. També es fa una crida a les entitats dels nostres barris perquè hi donin suport i amb elles es pugui fer un diagnòstic de les principals necessitats formatives dels diferents barris de Sants-Montjuïc, i també per concretar la proposta formativa del projecte. El grup, a més, demana que el Districte de Sants-Montjuïc aposti en la creació d’aquest espai permanent.

Una vegada finalitzi aquesta primera fase de presentació del projecte, a partir de desembre, el grup preveu realitzar unes jornades participatives on es detectaran les necessitats i les oportunitats de la iniciativa. De cara a la primavera vinent es redactarà el projecte i es prepararà l’espai que pot ser la Lleialtat Santsenca o Can Batlló, on s’hauran d’incloure quatre aules, “volem un espai que tingui vida, que hauria de tenir una aula d’informàtica i després espais de treball”. La previsió és obrir les portes d’aquest projecte coincidint amb l’inici del curs vinent, al setembre.

nouespaieducaciopermanentsantsnovembrede2016-01

nouespaieducaciopermanentsantsnovembrede2016-03

nouespaieducaciopermanentsantsnovembrede2016-04

nouespaieducaciopermanentsantsnovembrede2016-05

nouespaieducaciopermanentsantsnovembrede2016-06

nouespaieducaciopermanentsantsnovembrede2016-07

 

Noticia original: http://el3.cat/es-presenta-un-projecte-despai-comunitari-de-formacio-permanent-a-sants/