Neix una nova escola d’adults innovadora a Sants-Montjuïc

set. 20, 2017

La Troca començarà a funcionar com a prova pilot de gener a juliol del 2018

Diversos professionals de l’àmbit de la formació d’adults i d’altres persones relacionades amb el teixit associatiu de Sants-Montjuïc fa dos anys que treballen per engegar una futura escola comunitària de formació permanent arrelada al territori.

El context

Segons els impulsors del projecte, al districte de Sants-Montjuïc hi ha una manca d’oferta pel que fa a la formació d’adults i asseguren que el 21 % de la població major de 16 anys només té estudis primaris acabats i el 22 % estudis secundaris, uns índexs que es troben per sota de la mitjana de la ciutat. La futura escola, que es dirà La Troca, vol trencar amb la jerarquia professor alumne i s’emmarca en la pedagogia de l’aprenentatge servei, és a dir, que els alumnes aprenen a mesura que posen en pràctica els coneixements

Un model innovador i participatiu 

Classes de català i castellà per a persones nouvingudes, alfabetització digital, tallers de fusteria, escola de criança… Aquestes són algunes possibles matèries o activitats, però La Troca neix amb l’esperit de recollir les demandes de la gent. Per això han programat quatre jornades participatives en la Nau 69 de Can Batlló els propers 28-29 de setembre i 6-7 d’octubre.  Aquest projecte ha obtingut el premi per la qualitat democràtica de l’Ajuntament.

Possible ubicació a Can Batlló

Els impulsors volen que la nova escola s’ubiqui a Can Batlló, però la darrera paraula la té el districte de Sants-Montjuïc, que s’ha compromès a oferir-los un emplaçament. És possible que la prova pilot, que tindrà lloc del gener al juliol del 2018, tingui una seu provisional fins que el projecte estigui consolidat i disposi d’un emplaçament definitiu.

 

Enllaç original: http://beteve.cat/la-troca-nova-escola-adults-innovadora-sants-montjuic/