L’escola comunitària per adults de Sants La Troca començarà les classes aquest dilluns

gen. 11, 2018

L’Escola Comunitària de Formació Permanent de Sants La Troca iniciarà les classes aquest dilluns 15 de gener. La proposta formativa pretén cobrir les necessitats educatives detectades en el veïnat santsenc durant els darrers dos anys. Dues sales de la Lleialtat Santsenca i el Centre Social de Sants seran els espais habilitats per oferir les sessions formatives de dilluns a divendres, on els usuaris podran participar gratuïtament a totes les sessions o només en classes puntuals: “Volem ser un projecte formatiu i un espai de trobada de persones diverses que generi comunitat i que tingui un eix on la participació es pugui practicar”, explica Ester Rams, membre de La Troca.

Aquest primer trimestre, els nous estudiants podran formar-se en informàtica bàsica, alfabetització digital i xarxes socials en una aula oberta de noves tecnologies ubicada al pis superior de la Lleialtat Santsenca. Davant el gran nombre de persones nouvingudes al barri, també s’iniciaran formacions en castellà i català. També es donaran consells per trobar una nova feina, s’explicaran quins són els drets laborals i s’aportaran coneixements sobre economia domèstica. La iniciativa també oferirà activitats impulsades pels veïns i veïnes que voluntàriament compartiran coneixements sobre música, art, nutrició, ment, etc.

L’objectiu de La Troca és donar resposta, doncs, a les necessitats formatives de les persones adultes i dels joves del barri i d’arreu, “no ens volem adreçar a un perfil concret de persones, ja que entenem que totes les persones tenim necessitat d’aprendre i, alhora, entenem que totes sabem moltes coses, per això tenim un intercanvi de coneixements on la mateixa gent pugui compartir el que sap”, comenta Rams. També subratlla la flexibilitat de la iniciativa, és a dir, “volem estar connectades amb la necessitat del barri, i si l’oferta que tenim ara no s’omple, però la gent ens demana una altra cosa i som capaces de donar resposta, ho farem”.

Una trentena de santsencs van participar, dimarts al vespre, en una sessió informativa a la Lleialtat Santsenca, com en veí del barri Manolo Coronado, que va inscriure’s en un curs d’informàtica per desenvolupar les seves habilitats en aquesta branca: “Em sembla molt bé que es facin aquests cursos, sobretot per la gent adulta, ho trobo molt necessari”, deia.

Enllaç original: p://el3.cat/lescola-comunitaria-per-adults-de-sants-la-troca-comencara-les-classes-aquest-dilluns/#prettyPhoto