L’associacionisme i el veïnat del barri debaten el futur de la nova escola de formació per adults

des. 6, 2017

La setmana passada es van organitzar diverses sessions participatives adreçades al veïnat i a les entitats del barri, per posar en comú les necessitats i recursos formatius existents, les competències que ha de tenir una persona adulta o el model pedagògic que cal implementar a La Troca.

Està a punt de néixer al nostre barri un nou projecte de formació per adults, es traca de la Troca, una escola comunitària de d’ensenyança permanent que oferirà recursos a les persones adultes que ho vulguin. La setmana passada es van organitzar diverses sessions participatives adreçades al veïnat i a les entitats del barri, per posar en comú les necessitats i recursos formatius existents, les competències que ha de tenir una persona adulta o el model pedagògic que cal implementar.

En les darreres trobades s’ha volgut conèixer la realitat social i associativa del barri, amb l’objectiu de trobar ponts per impulsar aquesta nova escola oberta. A l’última sessió de dissabte a la Lleialtat Santsenca, una trentena de persones i entitats van treballar per impulsar el model de gestió en xarxa. Durant l’activitat es van detectar les necessitats que hi ha, i com el teixit associatiu del barri pot respondre a la creació i consolidació d’aquesta iniciativa.

“La sessió ha estat molt enriquidora, han sortit coses molt interessants i idees, amb molta necessitat de conèixer-nos entre les entitats, ja que necessitem aquesta creació de xarxa”, explicava l’Esther, membre de la Troca, qui considera l’educació de persones adultes “com anar més enllà del que s’entén com aprenentatge, és a dir, conèixer el barri i la comunitat on ets, aprendre a participar, etc.”

Dissabte, els participants van elaborar un mapa per mostrar les relacions que hi ha entre les entitats i, així, es va poder copsar la riquesa associativa santsenca. “És un projecte molt interessant i engrescador, esperem que pugui reeixir, ja que en tot el barri no hi ha cap escola d’adults”, segons la Roser, exmestre vinculada a Can Batlló. I en Josep Domingo del Centre Social de Sants va exposar el seu optimisme amb aquest nou projecte. “La sessió ha estat molt ben orientada i penso que ara cal aportació econòmica per tirar endavant”, deia.

El 16 de novembre es retornarà tota la informació recollida aquests dies a la Lleialtat Santsenca. D’aquesta manera s’engegarà una prova pilot, a partir del mes de gener, encara sense definir l’espai on es desenvoluparà.

Enllaç original: http://el3.cat/lassociacionisme-i-el-veinat-del-barri-debaten-el-futur-de-la-nova-escola-de-formacio-per-adults/#prettyPhoto