La Troca ja ha començat les classes per a adults a la Lleialtat Santsenca

febr. 8, 2018

L’Escola Comunitària de Formació Permanent enceta una prova pilot fins al juny gràcies a una subvenció municipal

Castellà i alfabetització digital però també competències prelaborals, economia domèstica o drets socials. Segons els impulsors del projecte, l’oferta formativa de la nova escola per a adults aporta el seu gra de sorra en el desenvolupament de persones autònomes i crítiques. Montserrat Molins té 86 anys i s’ha apuntat al curs d’informàtica per buscar coses o la xarxa i estar al dia. Ahmed Talidi està aprenent a llegir i escriure per moure’s amb autonomia per la ciutat.

Xarxa d’intercanvi de coneixements

Un dels punts innovadors del projecte és trencar amb la relació clàssica de professor-alumne en què la transmissió dels coneixements va en una mateixa direcció. La Troca aposta per incentivar tothom a compartir allò que sàpiga, sigui el que sigui, per apoderar els adults. En aquest sentit han impulsat una xarxa d’intercanvi de coneixements.

La gratuïtat com a principi

Els impulsors de La Troca ofereixen totes les classes de forma gratuïta. La programació l’han organitzat de forma trimestral i l’adaptaran a les necessitats i demandes dels alumnes. El projecte, que es va començar a gestar fa més de dos anys, volen que arreli al territori. Segons una de les persones de l’equip, Ester Rams, ara mateix tenen una subvenció municipal que cobreix més de la meitat del cost del projecte. Per això els voluntaris són essencials i aviat també obriran una línia per aconseguir socis que vulguin fer donacions.

La Lleialtat Santsenca com a espai temporal

La Troca ha començat l’oferta formativa gratuïta la setmana del 15 de gener a la Lleialtat Santsenca, que es troba al carrer d’Olzinelles, 31, un equipament nou de gestió comunitària que s’acaba de rehabilitar. De moment ofereixen classes els matins i les tardes de dilluns a dijous.

Objectius de futur

La Troca té garantit el projecte fins al juny. Després hauran de buscar més subvencions i un espai definitiu. Els impulsors del projecte, que surt del teixit social de Sants, voldrien a la llarga que aquesta nova Escola Comunitària de Formació Permanent tingués la seu a Can Batlló. La seva aposta de futur és convertir La Troca en un projecte educatiu públic de gestió comunitària.  

http://beteve.cat/troca-classes-adults-lleialtat-santsenca/