La Troca es manifesta a la seu del Districte per reclamar ajudes que garanteixin el projecte educatiu pel curs vinent

jul. 3, 2019

L’escola comunitària de formació per a adults del barri de Sants, La Troca, necessita finançament de forma urgent per a poder obrir portes el curs vinent. Per reclamar un major finançament municipal, un centenar de persones es van manifestar dimarts a la tarda a la seu del Districte de Sants-Montjuïc. Denuncien que als nostres barris, amb una població amb més de 180.000 persones, només hi ha una escola per adults pública i demanen poder incloure La Troca per tal d’ampliar aquesta oferta.

Al llarg del seu primer any de funcionament a la Lleialtat Santsenca han atès a més de 760 persones, amb un model basat en el finançament públic, amb accés universal però amb gestió comunitària a través d’educadors socials i voluntaris. Durant la lectura del manifest, que van fer diversos alumnes, van destacar que “l’educació bàsica a qualsevol edat és un dret de la ciutadania que l’administració ha de garantir, a més La Troca és un espai d’acollida i de cohesió al barri, creant vincles entre persones de diferents orígens i generacions”.

Els manifestants van entrar a la seu del Districte, on els va rebre el conseller d’educació en funcions, Joan Sanromà, a qui se li va entregar un escrit amb les demandes. Sanromà recordava que “no és la primera vegada que ens trobem perquè fa 3 anys que treballem en aquest tema des del Consorci d’Educació, en la part municipal”. En aquesta part deia que “aquí hem complert perquè estem fent esforços perquè el Departament d’Educació, a nivell de Catalunya, es faci càrrec de la seva part”. Per trobar una fórmula, acceptada pel departament, de “col·laboració econòmica i tècnica per ajudar a La Troca a seguir endavant”.

Ester Rams, educadora de la Troca, va exposar al conseller l’actual situació en que es troben i els problemes amb les subvencions, tot això amb el temps en contra i el suspens de no saber com estaran al setembre.

http://el3.cat/la-troca-es-manifesta-a-la-seu-del-districte-per-reclamar-ajudes-que-garanteixin-el-projecte-educatiu-pel-curs-vinent/?fbclid=IwAR2VsuhH2vWDjQZoSP8Gx6XRno-Xp8gGQr01DPtb4dUdGa9Aa6qqeVztVh4#.XR8CaRCaHqs.facebook