El barri de Sants dissenya la seva Escola comunitària a través d’un procés participatiu

des. 6, 2017

El procés participatiu pretén aconseguir la complicitat i la participació de tots i cadascun dels agents de Sants (ciutadania, entitats, serveis i administració), per tal de donar resposta a les necessitats formatives reals del veïnat.

Fa dos anys un grup de persones van posar en marxa La Troca, una iniciativa que pretén crear una Escola Comunitària de Formació Permanent. És a dir, una escola oberta, flexible, accessible a tothom i adaptada a les necessitats i les circumstàncies de la vida adulta. A principis de 2017 van rebre el Premi per a projectes innovadors per a la qualitat democràtica, atorgat per l’Àrea de Participació de l’Ajuntament de Barcelona, que va donar una nova empenta al projecte. El premi ha fet possible engegar un procés participatiu per decidir, de manera col·lectiva, com serà aquesta escola comunitària.

Aquesta setmana marca un moment clau en aquest procés participatiu, ja que, del 25 al 28 d’octubre es realitzaran sessions plenàries amb tota la comunitat. Cada dia es parlarà i debatrà sobre un eix concret del projecte. Des de La Troca expliquen que: “De la trobada i del debat, de la reflexió i de la posada en comú dels coneixements que totes tenim, farem brollar una intel·ligència col·lectiva que ens permetrà començar a concretar i a fer caminar l’Escola Comunitària”.

Les sessions plenàries tindran lloc a la Lleialtat Santsenca, C/ Olzinelles, 31. Les trobades dels dies 25, 26 i 27 es realitzaran a les 17.00 hores de la tarda. La del dissabte 28, en canvi, serà a les 10.30 hores. Les temàtiques de cada sessió seran les següents:

  • 25/10: Eix Diagnosi. Quines necessitats i oferta formativa hi ha als barris de Sants?
  • 26/10: Eix Competències. Què necessita saber una persona adulta avui en dia?
  • 27/10: Eix Pedagògic. Quin model pedagògic volem?
  • 28/10: Eix Gestió i construcció en xarxa. Com gestionarem l’espai?

A la plana web de La Troca trobaràs més informació de cada sessió i t’hi podràs inscriure.

Enllaç original: http://xarxanet.org/comunitari/noticies/el-barri-de-sants-dissenyara-la-seva-escola-comunitaria-traves-dun-proces