Generic selectors
Només cerca exacta
Cerca a les capceleres
Cerca al contingut
Filtrar per categories
Non classé
noticies

La història comença...

…just a finals de 2015, amb l’atzarosa trobada d’un grup de persones amb moltes ganes de transformar el món de l’educació permanent de persones adultes.

Coneixedores de la realitat dels barris de Sants i convençudes de la necessitat de seguir pensant i construint alternatives des de la base, vam començar a reunir-nos, compartint experiències, idees, temors i desitjos.

Fou de totes aquestes estones, de la posada en comú, de la barreja i el debat… d’oncomençà a emergir i a vertebrar-se, tímidament però imparable, aquesta proposta. Assentades les bases del projecte, dissenyada l’estratègia d’actuació i cercades les primeres aliances, vam aconseguir definir les línies bàsiques de la iniciativa, de manera que al llarg de 2016 vam avançar força en la seva concreció, fent petites però ben fermes passes:

  • Presentació del projecte a diferents entitats i agents del barri.

  • Recull de les primeres adhesions, tant individuals com de col·lectius i entitats del barri i la ciutat.

  • Validació del projecte per l’assemblea de Can Batlló i aprovació de la futura ubicació a aquest recinte.

  • Inici de les negociacions amb l’administració per tal d’impulsar la futura escola comunitària.

  • Presentació als Premis per a projectes innovadors per a la qualitat democràtica, que al febrer de 2017 va ser atorgat per l’Àrea de Participació de l’Ajuntament de Barcelona.

2017: procés participatiu!!

L’obtenció del Premi per a projectes innovadors per a la qualitat democràtica a principis de 2017 va suposar una forta embranzida al projecte. Més enllà del reconeixement i de la visibilitat que vam aconseguir, el premi ens va possibilitar posar en marxa la primera part del projecte: la realització d’un procés participatiu per decidir, de manera col·lectiva, l’Escola comunitària que actualment hem posat en marxa al nostre barri.

Durant els darrers mesos, una de les nostres prioritats va ser el disseny i l’organització d’aquest procés participatiu, tenint en compte el caràcter comunitari del projecte. Segons entenem, la nostra proposta només cobra sentit si aconsegueix comptar, des del primer moment i fins al final, amb la participació i la implicació de tota la comunitat: només així, el projecte podrà ser útil al veïnat dels barris de Sants i donar una resposta real a les seves necessitats formatives.

Amb el procés participatiu vam aconseguir la complicitat i la participació de tots i cadascun dels agents de Sants (ciutadania, entitats, serveis i Ajuntament). De la trobada i del debat, de la reflexió i de la posada en comú dels coneixements que totes tenim, vam fer brollar una intel·ligència col·lectiva que ens va permetre començar a concretar i a fer caminar l’Escola Comunitària.

El procés participatiu va tenir el seu moment clau els dies 25, 26, 27 i 28 d’octubre de 2017, quan es van celebrar les 4 sessions plenàries entorn el següents eixos: diagnosi, competències, pedagògic i el de gestió i construcció de xarxa.

Podeu consultar els diversos documents de cada sessió en la secció del procés participatiu.

Si continues navegant per aquest lloc web, acceptes utilitzar les galetes. Més informació.

La configuració de les galetes d'aquesta web està definida com a "permet galetes" per poder oferir-te una millor experiència de navegació. Si continues utilitzant aquest lloc web sense canviar la configuració de galetes o bé cliques a "Acceptar" entendrem que hi estàs d'acord.

Tanca